OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Fire Eksponeringer

Fire eksponeringer befinner seg i en helning og er synlig fra mange steder i terrenget omkring. Man kan også klatre oppover skråningen for å betrakte objektene på nært hold og berøre den myke, polerte og fint uthugde overflaten i steinen.

I tre av de fire nisjene er det stilt opp objekter. Vi kan lese rekken av ting, fint gjort for hånd, som en setning, eller se dem som om de har kommet opp av jorden og forteller en tilfeldig historie fra uminnelige tider. Ski og åre hører til blant de praktiske nødvendighetene i det daglige livet i denne regionen. Fugleredet minner oss om at mye av opprinnelsen for vår kultur ligger i det naturgitte. Det arketypiske ved disse objektene bærer med seg noe av hverdagens mystiske dimensjoner, den sonen av trygghet vi skaper rundt oss gjennom vår forståelse og evne til å mestre virkelighetens utfordringer - en skjebne vi deler med fuglene.

Maaretta Jaukkuri 

 

FAKTA:

  • Oppført 1993
  • Marmor, granitt og betong
  • Fuglereirets høyde 115 cm/diameter 90 cm, ski 184 cm, betongnisje 116 x 116 cm, åre 320 cm

TILGJENGELIGHET:

Ta av fra E6 2 km sør for Rognan, ved stor rasteplass. Ca. 300 m til skulpturen, som kan sees i sandtaket mot vest.

ANDRE KUNSTVERK I NÆRHETEN

  • Uten tittel (Fauske kommune)
  • Havmannen (Rana kommune)
  • I dag, i morgen, alltid (Beiarn kommune)