OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Laurbærblad-Moskenes

​Laurbærblad-Moskenes er en bearbeidelse av inngangen til djevelgrotten, en hule som er naturens eget verk. Kunstneren har plassert en relieffvegg på begge sider av inngangen til hulen, som for å understreke dens mystikk og spesielle karakter. Denne omdannelsen av stedet til et kunstverk, sier noe om den menneskelige viljen til skjønnhet. Her er idéen om skjønnhet hentet fra naturens mønstre, former som i kraft av gjentagelsen danner et «landskap i landskapet», eller «et mønstret felt blant vegetasjonen​». Møtet blir til en dialog i mange lag mellom natur og kunst, som strekker seg hinsides skulpturens rene tilstedeværelse til vår visshet om deres gjensidige avhengighet.

Planteformene på relieffene er gjentatt på en måte som minner om den måten kvinner lager tekstiler på, direkte myntet på værelser, på rom, hvor de oppleves som vakre og varme og behagelige. På disse relieffene viderefører planteformene dialogen mellom erfaringer av indre og ytre rom. Og betrakteren blir ikke stengt ute. Han blir tvert imot ønsket velkommen.

Maaretta Jaukkuri 

 FAKTA:

  • Oppført 1994
  • To relieffvegger av aluminium
  • Høyde 273 x 266 cm og 312 x 266 cm

TILGJENGELIGHET:

Skulpturen er å finne på Akkarvikodden, Hamnøy, 5 km fra Reine. Sti fra parkeringsplass mot sjøen, ca. 300 m å gå. Stien starter ved innkjørselen til parkeringsplassen.

ANDRE KUNSTVERK I NÆRHETEN