OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Øye i stein

Anish Kapoors skulptur befinner seg mellom det visuelle og de sanselige erfaringer som vi bruker til å definere vår eksistens i verden - både som observerende og som fysiske deltakere i den. Skulpturen tilbyr også muligheter for fysisk kontakt. Vi kan berøre dens overflater med hånden, og til og med gå inn i den. Til tross for skulpturens sterke tilstedeværelse aner man at dens betydning er bortenfor den fysiske virkeligheten. Den befinner seg i de områdene av våre erfaringer som ikke kan uttrykkes med ord. Ordene kan kun beskrive skulpturens fysiske utfoldelse.

Erfaringen forsterkes ytterligere av skulpturens plassering i et landskap som minner om et arketypisk urlandskap som dog er knyttet til lokalhistorien med vikinggravplasser i nærheten. Følelsen av tidløshet eller stillstand brytes med tidevannets vekslinger. Når vannet er på sitt høyeste slår det inn i skulpturen og rommet som med de polerte overflatene som er skapt inne i steinen. Disse silkemyke veggene inne i den ellers naturgrove steinmassen gir en følelse av trygghet som innbyr til et øyeblikk av refleksjon.

Maaretta Jaukkuri

 FAKTA:

  • Oppført 1998
  • Lødingengranitt
  • Høyde 300 cm, bredde 300 cm, dybde 200 cm, vekt 37 tonn

TILGJENGELIGHET:


Følg RV 831 forbi Lødingen Vestbygd og til Hustad gård. Parkering på gården. Skulpturen ligger nede ved sjøen.

ANDRE KUNSTVERK I NÆRHETEN

  • Media Thule (Tjeldsund kommune)
  • Dager og netter (Hadsel kommune)
  • Uten tittel (Vågan kommune)