OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Tre Éldar

Hulda Hákon er en virkelig historieforteller. Men i stedet for å fortelle en historie har hun her skapt en situasjon, en scene hvor fortellinger kan oppstå. Scenen er direkte knyttet til hverdagen, men denne hverdagen kan når som helst få saga-diktningens dimensjoner. Denne plass med ildtunger er et forum hvor det fortelles historier. Samtidig blir man tiltalt av små satser, med helt vanlig hverdagsretorikk gravert på steinplatene som er plassert på marken. Stemmen bak dem er like uhøytidelig som vår egen når vi hilser på naboer og bekjente.

Siden urtiden har ild om natten eller et åpent ildsted som man samles omkring, blitt sett som en invitasjon til kreativitet, til bilder og fortellinger som gjemmer seg i våre minner eller i vår underbevissthet. Denne scenen har en evig ild som fører oss til stadig nye eventyr med ulike variasjoner av det sette og opplevde som man vil dele med andre. En viktig del av skulpturen er også de intense blå blomstene som i blomstringstiden blir til et høydepunkt i skulpturens årlige syklus, men som forblir en hemmelighet resten av året.

Besøker man scenen inviteres man til å delta i selve den kreative prosessen, samtidig som man blir en del av scenen som andre kan se på.

Maaretta Jaukkuri 

FAKTA:

  • Oppført 1997
  • Lakkert rustfritt stål, granittheller, blomster 
  • Høyde 80 cm, granittheller 40 x 40 cm

TILGJENGELIGHET:

Skulpturen ligger i Elveparken i Mosjøen sentrum.

ANDRE KUNSTVERK I NÆRHETEN

  • Havmannen (Rana kommune)
  • Vindenes hus (Alstahaug kommune)
  • Omkring (Leirfjord kommune)
  • Alveborg (Hattfjelldal kommune)