Process

PRESSEMELDING, fra arkiv Nordland fylkeskommune"Per Barclays skulptur i Fauske kommune"


Per Barclay deltar i Skulpturlandskap Nordland med skulpturen "Uten tittel" plassert i Fauske kommune. Skulpturen består av tre elementer: et 250 år gammelt båtnaust hvor bygdemuseet oppbevarer flere av sine båter og to steinblokker i Fauskemarmor. De to steinblokkene hviler på aluminiumskonstruksjoner og er plassert utenfor naustet i fjæra.

Barclays skulptur i Fauske er plassert både inne og ute. Båtene er beskyttet av naustet, mens steinblokkene utsettes for vær og vind. Med tiden vil de formes av den viljen som finnes i vannets stadige bevegelse. Inne som et minne, ute som en del av naturen med himmel og havet som bakgrunn - og den svimlende følelsen av frihet som dette gir oss."

INVITASJON"Fauske kommune og Nordland fylkeskommune har den store glede å invitere til en trivelig lørdag ettermiddag, den 18. september kl. 15.30 i forbindelse med åpningen av den norske kunstneren Per Barclays skulptur.

8 år gamle Ulf Hagen fra Kåsmo skole og 12 år gamle Raina Koskinen som er fra Fauskeeidet skole vil forestå åpningen av skulpturen som er nummer tretten i rekken siden dronning Sonja åpnet prosjektet offisielt på Vega 19. august 1992."