OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kunstneren -Anawana Haloba

Anawana Haloba, født i Zambia i 1978, bor og arbeider i Oslo. Hun jobber med performancebasert video- og lydinstallasjoner, ofte med kroppen som medium. Arbeidene hennes utforsker posisjoner og relasjoner i ulike miljøer innen forskjellige politiske, sosiale, økonomiske og kulturelle kontekster. Hun er også opptatt av å belyse deler av historieskrivingen som er lite utforsket.

Haloba er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og Rijksakademie i Amsterdam. Tidligere verk innbefatter den prisbelønte video- og lydinstallasjonen «Lamentations» (2007), der kunstneren tegner mønstre i salt som symbol på de kulturelle barrierer som språk danner i innvandreropplevelsen. Halobas verk har blitt presentert på en rekke internasjonale kunstbegivenheter som for eksempel Venezia Biennalen (2009), Manifesta 7 (2008), Biennalen i Sydney (2008) og Biennalen i Sharjah (2007). Hun hadde separatutstilling på Kunstnernes Hus, Oslo, i 2010.

 

Født: 1978, Zambia
Studier: Kunstakademiet i Oslo og Rijksakademie i Amsterdam
Bor og arbeider: Oslo