OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kunstneren - Sarkis Zabunyan

Om kunstverket

Kunstneren Sarkis Zabunyan - Klikk for stort bildeSarkis Zabunyan

"Når du ber et barn tegne et hus, tegner barnet det slik:
For barnet er dette prototypen på et hus. Desto enklere, desto varmere. Jeg har allerede brukt denne form for hus i noen av mine akvareller og også en skulptur som jeg har laget for et museum i Den Haag – Nederland.

Jeg ble svært forbauset da jeg så denne form for hus mer eller mindre overalt. Men da jeg så det lille biblioteket (på veien fra Melbu til Hadsel) ved siden av dette storartede grå huset med sitt torvtak, bestemte jeg meg for å benytte denne husform som utgangspunkt for mitt skulpturprosjekt. Dette lille biblioteket representerer også hukommelsen, kunnskapens sted. Man går inn og kommer beriket ut igjen. […]

Jeg ville lage et hus / ei hytte tett inntil vannkanten. På samme nivå som havet. På jomfrujord. Dette stedet var akkurat ved siden av den lille brua. På et øyeblikks tid kom jeg på tanken om å lage hytta i speilversjon (dobbelt), fordi himmelen jo speiler seg."

 

SARKIS ZABUNYAN

Født: 1938, Istanbul, Tyrkia
Bor og arbeider: Paris, Frankrike

Les mer på Wikipedia