En ny samtale

Kain Tappers kunst er basert på erfaringer av naturen. Han grunner over naturfenomener som vind, frost, morgentåke, eller naturens strukturer. Han har også lenge vært spesielt interessert i dyreskallens trekantede form. Disse inntrykkene fra naturen blir omdannet i hans skulpturer. De oversettes til et skulpturelt språk av former.

Skulpturen En ny samtale består av tre deler. De er abstrakte, men kan minne om skisser gjort for hånd. De vibrerer i spenning mellom geometrisk form og håndens impresjonistiske bearbeidelse. Det oppstår en følelse av organisk vekst, eller den måten vi opplever bevegelse i naturen på, som vind. De tre delene skaper et spenningsfelt og et sted for kontemplasjon.

Skulpturens størrelse er tilpasset de menneskelige dimensjoner og kroppen. “Den nye samtalen” er en oppfordring til betrakteren.

Maaretta Jaukkuri

 FAKTA:

  • Oppført 1992
  • Granitt
  • Høyder 225 cm, 155 cm, 115 cm (3 skulpturer)

TILGJENGELIGHET:

Skulpturen ligger like ved Rv 839. Kjør 6 km fra Igerøy fergeleie til Grimsøybrua. Det er rasteplass like etter at brua er passert. Den tredelte skulpturen ligger på motsatt side av veien, i kort gangavstand.

ANDRE KUNSTVERK I NÆRHETEN