OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kunstner Kjell Erik Killi Olsen

Kjell Erik Killi Olsen er kjent både som maler og skulptør. Hans skulptur i Bø kommune er en menneskelig skikkelse som er plassert nært havet. Den holder en krystall i hendene. Kunstneren selv har karakterisert skulpturen i et intervju i Stavanger Aftenblad 3. juni 1993 slik: "Skulpturen er en høy mannsskikkelse som bærer fram et stort krystall - et offer til havet. Den skal stå som et fyrtårn og hylle havet."

Figuren har et mystisk aspekt i seg. Naturen og landskapet som omgir skulpturen innbyr til en dramatisk og vekslende arena for figuren. Killi Olsen er kjent for sitt fritt fabulerende billedspråk som har aspekter både fra den primitive billedkunsten og dagens urbane gategrafitti som i en viss likhetsform kan møtes i ulike deler av verden

Killi Olsen er bosatt i Oslo, men har tidligere tilbragt lengre perioder i New York og Italia. Han har stillet ut i flere land. I Norge viste han i 1993 en billedsyklus til Thomas Manns novelle "Døden i Venedig".

Om kunstverket

«Min intensjon er å plassere skulpturen ute i skjærgården, mot Gaukværøy med Lofotveggen som en bakgrunn. Ønskelig har det vært å besøke kommunen i mørketiden da (dette) denne tid er dominerende lang og betydningsfull for plassering av skulpturen, hvordan den vil virke, kommunisere mot hav og land».

Killi Olsen

  • Født: 1952 Trondheim, Norge
  • Studier: 1973-75 Kunstskolen i Trondheim, 1975-78 Statens lærerskole i forming, Oslo, 1975-78 Kunstakademiet i Pieknych, Krakov, 1979-81 Statens Kunstakademi, Oslo
  • Bor og arbeider: Oslo, Norge