OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Omkring

Utgangspunktet for Waltercio Caldas skulptur Omkring er avstanden mellom husene i Leirfjord. Denne avstanden lot til å tilby en optimal kombinasjon av anledning til å opprettholde privatlivets fred uten å miste muligheten for sosial kontakt. I skulpturen sammenstiller Caldas disse mellomrommene med dimensjonene i landskapet omkring.

Konstruksjonen av skulpturen organiserer også rommet omkring den. Linjene i metall kan sees som en tredimensjonal tegning mot landskapet bak. Skulpturen hviler lett mot bakken. Det virker snarere som om den er der på kort visitt enn at den står der permanent.

Betrakterens erfaring av verket blir særlig bestemt av hennes eller hans fysiske relasjoner og tilstedeværelse i forhold til verket. Vi inviteres til å reflektere over selve det å se, å gå inn i en tilstand av presis observasjon, samtidig som vi også er oss bevisst det skulpturelle uttrykkets tradisjoner.

Maaretta Jaukkuri

FAKTA:

  • Oppført 1994
  • Malt stål
  • 350 x 1800 cm

TILGJENGELIGHET:

Fra Leland i retning Sandnessjøen, ta av veien mot Fagervik og kjør ca. 1 mil. Skulpturen kan sees på vestsiden av veien.

ANDRE KUNSTVERK I NÆRHETEN

  • Tre Éldar (Vefsn kommune)
  • Vindenes Hus (Alstahaug kommune)
  • While-U-Wheight  (Dønna kommune)