OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Tjeldsund kommune

Skånland kommune ligger i Troms fylke, sørøst for Harstad.Den ble i 2020 slått sammen med Tjeldsund kommune.

Selv om kommunen ligger i Troms fylke, har den på grunn av sin geografiske beliggenhet inngått et samarbeid på kultursektoren med Nordlands-kommunene Tjeldsund og Evenes.

Forekomsten av jord- og skogresurser gjør landbruk til en betydelig næring i kommunen, med husdyrhold som den viktigste driftsformen; potet- og grønnsaksdyrking. Noe skogsdrift. Fiske spiller en mindre rolle i Skånland enn i Sør-Troms ellers. Viktigste næringsvei ellers i Grov er bygging og reparasjon av fiskebåter. De viktigste industriene i Skånland er en sement-varefabrikk, trevare- og verkstedindustri; fiskeoppdrett.

I underkant av halvparten av arbeidstagerne har arbeid utenfor kommunen, hovedsakelig i Harstad, Evenes og Tjeldsund.

Skånlands prosjekt i "Fotefar mot nord" er Vilgesvárri/Blåfjell - en markesamisk boplas ved en gammel ferdselsvei. Det er 3 km fottur til garden. En lett fjelltur går videre sørover til Gállogiedde - fotefarprosjektet i Evenes.