OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kunstneren - Hulda Hákon

Hulda Hákon er en ekte forteller. Hun spinner sine fortellinger fra hverdagen. Hun ser hverdagen slik den virkelig er, men samtidig så intenst at alt får en ny og dypere dimensjon. Hverdagen får et skjær av saga over seg. Hennes relieffer og malerier er ofte scener der det foregår en dramatisk handling. Dramatisk i hennes betydning av hverdagen med økt intensitet.

Skulpturen i Vefsn er en scene uten personer eller en ferdig handling. Scenen er bygd for oss alle, vi blir dens hovedpersoner når vi inntar den. At den er tenkt for oss alle, både de som bor i Vefsn eller besøker plassen, framgår av de tekster som er gravert på steinhellene. Tekstene er tatt fra den hverdagsretorikk som vi alle kjenner så godt. De har den samme uhøytidelige stemme som vi bruker når vi hilser på våre naboer og bekjente.

Ild i natt, eller en åpen ovn er en innbydelse til kreativitet, til bilder og fortellinger som gjemmer seg i våre minner eller i vår underbevissthet. Scenen har en evig ild og leder oss til stadig nye eventyr i form av stadig nye variasjoner av det vi ser og opplever.

Hulda Hákon er født i 1956 på Island. Hun har studert ved Islands kunst- og kunsthåndverkskole og i 1983 ved School of Visual Arts i New York. Hun har stilt ut siden 1984. Hun har deltatt på Sydney biennalen i Australia i 1990, på den internasjonale utstillingen ARS 95 i Helsingfors i 1995 samt på utstillinger av nordisk kunst i New York og London. Hun har også deltatt på flere gruppeutstillinger i de nordiske landene og i Sveits og Skottland. Hun har hatt regelmessig separatutstillinger i Reykjavik, Helsingfors og Stockholm. Hennes kunst er representert i Islands Nasjonalgalleri, Reykjavik bys kunstsamlinger og Museet for samtidskunst i Helsingfors.

Hulda Hákon

Født: 1956 Island
Studier: 1977-81 Myndlista- og handídaskóli Íslands, 1983 School of Visual Arts, New York
Bor og arbeider: Reykjavik, Island

Hjemmeside
Les mer på Wikipedia