OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Hai-Ku-Badekar

Skulpturen Hai-Ku-Badekar​ av Dorothy Cross består av tre deler som hver bærer en hel verden av assosiasjoner i seg. Når disse elementene kombineres, oppstår det en ny historie. Sammenstillingen av et kujur og en hai med kvinnelige bryster introduserer objekter og meningsinnhold som er uvanlig i kunstens verden. Kujuret ble brukt i den lokale matkulturen, og haien med bryster kan sees som en surrealistisk kommentar til en klisjé-fylt forestilling om kvinnen. Badekaret av jern som opprinnelig var det tredje elementet i skulpturen, og som var tenkt til å ruste bort på grunn av tidevannet, ble i stedet tatt av stormen i løpet av den andre vinteren det sto der.

Når man spinner en historie rundt disse formene, gir man dem tid. Usikkerheten man erfarer i en slik prosess kan sammenlignes med den følelsen man har når man forsøker å bruke et nytt ord for første gang.

Maaretta Jaukkuri

FAKTA:

  • Oppført 1993
  • Granitt, bronse, støpehjern
  • Kujuret 75 x 75, Haiens lengde 250 cm, Badekaret 60 x 110 x 57 cm

TILGJENGELIGHET:

Skulpturen ligger ved fergestedet Vennesund. Følg Rv17 13 km sør for Vik. Skilt fra hvit brygge.

ANDRE KUNSTVERK I NÆRHETEN

  • Opus for himmel og jord (Vevelstad kommune)
  • Steinar Breiflabb (Brønnøy kommune)
  • Alveborg (Hattfjelldal kommune)