OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Bø kommune

Bø består av de sammenvokste fiskeværene Steine, Skagen og Vinje. Kommunen ligger lengst vest i Vesterålen og omfatter den sørvestre delen av Langøya.

En del industri finnes i Bø, og den er i hovedsak knyttet til fiskeriene. Filétanlegg på Steinesjøen, Eidet og i Nykvåg. Hovden og Bø har trålerrederi.

Lensmansgården på Vinje utgjør Bø bygdemuseum, som har en omfattende gjenstandssamling fra fiskerbondekulturen. Bø kirke, helt sør i kommunen, er en korskirke i tømmer fra 1824 med bl.a. prekestol og altertavle fra 1762 samt flere middelaldergjenstander. På Svinøya utenfor Vinje finnes den største samling gravhauger i Nord-Norge fra jernalderen. Kultursti på Gaukværøy.

Gravene på Føre er Bø kommunes prosjekt i "Fotefar mot nord". Gravene er rundt 1700 år gamle, og viser en tidlig maktelite i Nord-Norge forut for høvdingdømmene noen hundre år seinere. I Føre kan man se steinkistene som ble funnet i 1955, da 11 graver fra ca. år 400 (den første landnåmstid i Vesterålen) ble utgravd. Bø bygdemuseum har en utstilling knyttet til funnene.

Fakta

  • Areal (km2): 248

  • Antall innbyggere: 2.654

  • Kommunesenter: Straume

  • Viktige næringer: Jordbruk, fiske og industri

Kommunens hjemmeside

Wikipedia