OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Uten tittel (Per Barclay)

To flate steinblokker hviler på metallstrukturer som står i fjæra inne i fjorden, vendt mot båtnaustet på stranden. Vi inviteres inn på en skueplass hvor vi kan kombinere skulpturelle elementer med stedets karakter og de forandringer som finner sted. Tidevannet gjør at vannstanden i fjorden skifter, slik at metallstrukturene vekselvis skjules og vises. Stedet hører til det lokale historiske museet og er på den måten del av den referanserammen som det gir.

Jakten på mening i Per Barclays kunst innebærer stadig å spore symbolsk betydning innenfor et felt av mulige assosiasjoner. Igjen og igjen henvender vi oss til de skulpturelle elementene i et forsøk på å etablere den meningen vi nettopp følte vi hadde grepet, eller symbolet vi trodde vi hadde forstått. På samme måten gir de skiftende betingelsene i naturen omkring oss aldri noen garanti for at vi vil se skulpturen igjen slik vi en gang så og husket den.

Maaretta Jaukkuri

FAKTA:

Oppført 1993
Marmor, aluminium. Båtnaust
Steinblokkenes dimensjoner 120 x 300 x 40 cm

TILGJENGELIGHET:

Skulpturen ligger ved Fauske Bygdemuseum. Følg gruslagt sti ned til sjøen.

ANDRE KUNSTVERK I NÆRHETEN

Fire eksponeringer (Saltdal kommune)
Stella Maris (Hamarøy kommune)
Protractus (Bodø kommune/ Skjerstad)