OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Stella Maris

Steinar Christensens skulptur Stella Maris består av en gruppe med objekter som ligger på den steinete bakken. Det hele kan minne om et stilleben, med dets typiske påpeking av livets forgjengelighet. Formene er kantete og harde som konsonantene i språket, og har den vertikale karakteren som et ord eller utsagn har. Vokalene blir da bakken eller jorden som skulpturen spiller seg ut mot som et avbalanserende element.

Symbolene Steinar Christensen har valgt, og kombinasjonen av dem, vitner om en omsorg for den tiden og det samfunnet vi lever i. Sammensettingen av gjenstandene er som en kommentar. Vi stirrer tilbake på vår egen sivilisasjon fra et tenkt sted i fremtiden. Vi undres om gjenstandene er på vei ut i sjøen, eller om sjøen har båret dem tilbake til bredden hvor de engang oppsto.

Maaretta Jaukkuri

FAKTA:

  • Oppført 1994
  • Stjerneformer av marmor, stål og aluminium, fiolinhals av granitt, drikkebeger av stål
  • Fiolinhalsens lengde 204 cm, stjernenes diameter 200 cm, drikkebegerets høyde 240 cm

TILGJENGELIGHET:

Skulpturen ligger i fjæresteinene ca. 200 m NV for fergeleiet i Skutvik

ANDRE KUNSTVERK I NÆRHETEN